Ligging en Routebeschrijving

Adelboden en het Berner Oberland

Adelboden is gelegen in het hart van het Berner Oberland. In de nabijheid van plaatsen als Frutigen, Kandersteg en Gstaad neemt het een centrale plaats in op de kaart.

Adelboden is in alle opzichten uitstekend bereikbaar. Met het vliegtuig kunt u gebruik maken van de luchthavens van Basel EuroAirport, Bern, Geneve of Zurich. Met de trein kunt u in het winterseizoen rechtsteeks vanuit Nederland naar Frutigen. Hiervandaan bent u met de bus in ongeveer een uur in Adelboden. In de zomer kunt u gebruik maken van de reguliere internationale treinverbindingen naar Frutigen, waarbij u in enkele gevallen zult moeten overstappen. Vanaf het busstation in Adelboden kunt u per taxibusje of de pendelbus naar Buitengaats reizen. Dit neemt doorgaans nog geen tien minuten in beslag.

Met de auto volgt u de autobaan richting Bern. Daar buigt u af naar de A6 richting "Thun/Interlaken". Neem de afrit "Spiez" in de richting "Frutigen/Kandersteg". Vanaf Frutigen voert de doorgaande weg naar Adelboden.

Buitengaats

Buitengaats is gelegen in de wijk Ausserschwand. Dit is een oud deel van Adelboden en heeft zijn rustieke en karakteristieke sfeer in de loop van de jaren niet verloren. Buitengaats is tegen de berghelling gebouwd en toegangkelijk via een steile weg. In de meeste gevallen is deze per auto begaanbaar. Soms kan het zijn dat dit vanwege de sneeuwval of ijsvorming niet mogelijk is.

Om vanuit Buitengaats naar het centrum van Adelboden te komen, kunt u gebruik maken van pendelbussen. Deze vertrekken de hele dag om het kwartier. Lopen naar het centrum neemt ongeveer een kwartier in beslag via een vlakke weg.

 

 

klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting