Adelboden in de winter

Adelboden is gelegen in het Berner Oberland. Het is een karakteristiek bergdorp met een lange ervaring op het gebied van wintersport. Het is ook niet verwonderlijk dat Adelboden een internationale wintersportplaats is. In 1901 werd het door Engelsen ontdekt en in 1903 werden hier de eerste skiwedstrijden van Zwitserland georganiseerd. Mede om die reden beschikt adelboden over een zeer modern liftensysteem, zoals de recent geopende Sillerenbahn naar de Hahnenmoos en de Tschentenegg. Het skigebied Adelboden-Lenk behoort met z'n ruim 50 skitransportinstallaties en een pistennet van meer dan 200 kilometer tot de grootste en aantrekkelijkste winterbestemmingen van Zwitserland. Temidden van een ongerept berglandschap vindt de wintergast van december tot april afwisselende en gevarieerde en interessante skipistes, meerdere snowboard-parken en hooggelegen langlaufloipen. Skiërs van alle niveaus kunnen zich hier naar hartelust kompleet uitleven op de prachtige alpenweiden. De dorpen zijn gezellig, actief en de twee gebieden samen zorgen voor echte allround skidorpen. Voor de liefhebbers van wat rustiger aan genieten is er een prachtig winterwandelgebied bij Adelboden.

Wie ontspanning buiten de pistes zoekt, ontspant zich bij het sleeën op een winterwandeling door pittoreske dorpjes en besneeuwde bossen. Attractieve amusements- en kinderprogramma's, ijssport in curling- en ijshallen en nog veel meer winteractiviteiten ronden het aanbod van het skigebied Adelboden-Lenk af.

Skigebied Adelboden - Lenk

Hoogte Adelboden 1353 m
Afstand vanaf Utrecht 872 km
Totaal aantal kilometers pistes 210 km
Minimale hoogte pistes 1075 meter
Maximale hoogte pistes 2357 meter

Pistes Liften
totaal
92 km
96 km
22 km
210 km
49
11
3
9
0

Met de liftpas Pool Skipass kunt u behalve in skigebied Adelboden ook skiŽn in de skigebieden van Frutigen en Lenk.

Apres ski mogelijkheden:

Adelboden heeft een gezellig en levendige apres-ski. Bijvoorbeeld in Bar Edelweiss kunt u na het skieen heerlijk nog even nagenieten. Uiteraard zijn er meerder restaurants op de pistes, waar u tijdens het skieen even iets kunt eten of drinken.

Aantal Restaurants 20
Aantal Bars 7
Aantal Discotheken 2

Actuele sneeuwcondities:

Vooruitzichten sneeuwval voor de komende week

live webcam vanaf de Sillerenbühl (1974m)

 

 

skigebied Adelboden - Lenk

meer foto's