Adelboden in de zomer

Mountainbiken

Ook in de zomer kunt u op sportief gebied met het hele gezin ruim uit de voeten. Ook de sportieve mountiainbikers zullen zich helemaal thuisvoelen in Adelboden. Er zijn in totaal meer dan 20 volledig uitgezette en geprepareerde Mountainbike routes rond Adelboden, vanaf de Hahnenmoos tot aan de Thunersee. Een extra uitdaging biedt de nieuwe gevorderdenroute op de TschentenHier kunnen zelfs de meest geoefende Mountainbikers hun hart ophalen, maar uiteraard zijn er vele routes tevens geschikt voor de minder geoefende personen. Van een stevige klim tot een adembenemende afdaling, en zelfs met de mountainbike in de skilift omhoog behoort tot de mogelijkheden. Gedetailleerde kaarten zijn verkrijgbaar bij het Tourist Center.

Wandelen

Op de eindeloze wandelpaden kunt u met volle teugen genieten van de natuur, In Adelboden vindt u alles voor een rustige ontspannende wandeling tot aansprekende en uitdagende dagtochten. In totaal zijn er meer dan 200 km wandelpaden, waarvan meerdere met een toegangkelijk moeilijkheidsniveau. Hierbij kunt u volop genieten van de natuur zoals de bossen, de alpenweiden en afgelegen bergbeekjes. Voor de geoefende wandelaars worden er gedurende de zomer meerdere georganiseerde dagtochten georganiseerd, waaabij men onder begeleiding van ervaren gidsen de omgeving verder kan verkennen. Uiterarad zijn er gedurende het gehele seizoen wandelkaarten verkrijgbaar bij het Tourist Center.

Overig

Of wat dacht u van een heerlijk verfrissende duik… Waterliefhebbers en zonneaanbidders kunnen hiervoor terecht in het panoramazwembad. Dankzij de beschutte ligging kunt u hier tijdens het zwemmen van een adembenemend uitzicht genieten. Het nieuwe beachvolleybalveld en de kinderspeelplaats zorgen voor een heerlijke tijd op een hoogte van 1400 meter!

Adelboden biedt u ook in de zomer een zeer volledig en gevarieerd aanbod van mogelijkheden.

 

 

wandelkaart van het gebied

meer foto's