ligging

lokatie en omgeving

Het vakantiehuis ligt direct aan het water aan de rand van het recreatiegebied Yn ‘e Lyte bij het dorp Grou, aan de noordwest kant van het Pikmeer. Het heeft een prachtige ligging, met een groot terras op het zuiden. Aan de oostkant van het terrein ligt een eigen eiland met een prive steiger in het meer.

Het ligt centraal gelegen in Friesland en biedt uitstekende mogelijkheden voor elke vorm van watersport. De Wijde Ee is een groot meer waar u heerlijk van de ruimte kunt genieten. Vanuit Grou zijn er goede verbindingen naar onder andere Eernewoude, Akkrum en richting Sneek en de andere Friese meren. Een leuke route voor gaat over het pikmeer, de wijde ee, Kromme Ee of Modderige Bol naar de Veenhoop vanwaar u door kan steken naar de Alde Feanen, een fantastisch nationaal natuurpark.


bereikbaarheid

Het adres van het vakantiehuis is Seinpolle 10A in Grou. Het kan zijn dat bestaande navigatiesystemen het adres niet goed herkennen. In Google Maps is in ieder geval de juiste locatie ingegeven (Vakantiehuis de Heggeteut)

Via de weg is het vakantiehuis te bereiken door de afslag Grouw te nemen van de A32, tussen Heerenveen en Leeuwarden. De eerste minirotonde op ¾ verlaten, om daarna de weg te volgen tot een T-splitsing. Hier linksaf slaan en vervolgens de eerste weg rechts nemen, waar een bord de richting naar “Yn ‘e Lyte” aangeeft. Deze B-weg verder volgen richting het terrein van “Yn ‘e Lyte”. Over de brug en langs de receptie de weg blijven volgen tot ongeveer 100 meter voor de pont over het kanaal, waar aan de linkerzijde een grote parkeerplaats is. Ongeveer 25 meter verder naar rechts is een wandelpad naar het vakantiehuis (bij bord T-Steiger).

Grou is ook per trein goed bereikbaar. Het station Grou-Irnsum ligt aan de verbinding tussen Heerenveen en Leeuwarden. Het station ligt ongeveer 1,5 kilometer van het centrum van het dorp. Vanaf de haven kunnen voetgangers een pont (Gastvrij Grou) nemen naar “Yn e Lyte”.


bekijk de ligging op Google Maps